13 березня 2022 року на 97 році життя пішла з життя Галина Іванівна Кошовник.


Колектив кафедри ливарного виробництва з глибоким сумом повідомляє, що 13 березня 2022 року на 97 році життя пішла з життя доцент кандидат технічних наук та хранителька кафедральних традицій Галина Іванівна Кошовник.

Життєвий шлях Галини Іванівни був непростим, тернистим, але наповненим вірою в людей, жагою до життя, любов’ю та повагою до рідних, близьких, колег по роботі.

Вона народилася 11 лютого 1926 року.

Область теоретичних і практичних знань Галини Іванівни, наполегливість та харизма були настільки значними, що вона успішно влилася у суто чоловічий колектив, який займався процесами чавунного литва під керівництвом професора Костянтина Ващенка. У 1960 році вона успішно захистила дисертацію, після чого протягом майже тридцяти років ділилася досвідом і материнською турботою із студентами на посаді доцента – першої жінки доцента кафедри ливарного виробництва.

Галина Іванівна успішно займалася вихованням кадрів найвищої кваліфікації. Завдяки її педагогічним та творчим навичкам, колектив кафедри поповнився декількома кандидатами наук, які з гордістю називали себе її синами.

Авторитет Галини Іванівни був настільки значним, що до її порад завжди прислуховувались керівники кафедри, факультету, інституту.

Сім’я Галини Іванівни ніколи не обмежувалась її дітьми та онуками. Для неї завжди важливим був кожен із колег по роботі, а це більше сотні людей у різні часи. Вона пам’ятала дні народження усіх, вона щиро вітала нас із усіма святами, вона завжди була поруч у дні урочисті та сумні. Ми ж назавжди залишимось із Нею – у наших серцях, у наших душах, у нашій пам’яті.

Прощаємось сьогодні з Великою людиною, нашою наставницею. Хай Бог прийме нашу Галину Іванівну у своєму царстві, а її земний шлях залишиться прикладом для всіх нас!

Робочий телефон: (044)-204-82-16 Робоча кімната: 416-9 Поштова скринька: foundry@kpi.ua; m.yamshinskiy@kpi.ua Освіта: 2002 рік. – закінчив інженерно-фізичний факультет Національного технічного університету України „Київський політехнічний інститут”. Отримав кваліфікацію „магістр металургії”. 2005 рік. – захистив кандидатську дисертацію на тему „Ливарні жаростійкі сталі для виробів, що працюють в агресивних середовищах при температурах до 1250°С”. З 2007 року працює на посаді доцента кафедри. 2019 рік. – захистив докторську дисертацію на тему „Жаростійкі та зносостійкі ливарні сплави на основі заліза для роботи в екстремальних умовах”.